INCOGNITO (UK)

Always there, Don’t you worry ‘bout a thing, Nights over Egypt.. om maar een paar hits te noemen van Incognito! De Britse band stond in het verleden op festivals als Singapore Jazz, Java Jazz en het North Sea Jazz Festival! In 2018 stond deze fenomenale band al eens op onze outdoor editie. Ook toen wisten zij er een groot feest van te maken. Reden voor ons om ze wederom uit te nodigen! Op zaterdag 25 februari komen zij dan ook weer met hun volledige band naar Den Bosch.

THE BRAND NEW HEAVIES (UK)

The Brand New Heavies is een acid jazz en funkgroep uit de Londense wijk Ealing, Groot-Brittannië. De groep is opgericht in 1985 en wordt gezien als een van de pioniers van de acid of groove jazz, samen met onder andere Incognito en het James Taylor Quartet. De naam "Brand New Heavies" is een verwijzing naar een quote van James Brown: "Minister of New Super Heavy Funk". The Brand New Heavies scoorden wereldwijd hits met nummers als Dream on dreamer, Midnight at the Oasis en Never stop! De laatste keer dat zij in Nederland waren traden zij op in een uitverkocht Paradiso. Ze kijken ernaar uit om bij het Soul Live Festival op het podium te staan.

John Williams Presents: R&B Oldskool Hits

John Williams presenteert een onvergetelijke liveshow waarmee hij een brug slaat tussen de meest iconische RNB hits en artiesten van toen, maar óók van nu! Hiervoor gaat hij terug in de tijd en neemt hij je mee naar de roemruchte discojaren ’80, ’90 en ’00. Wie herinnert zich niet de eindeloze stapavonden in The Challenge, Imperium, Locomotion, Bluetiek-In of iedere andere club van weleer? RTM Stage wordt hiervoor omgetoverd tot een enorm disco-decor met levensgrote videoclips, speciale effecten, maar ook verbluffende podium-acts en bijzondere gastoptredens. Dat betekent een avond lang meezingen en uit je dak gaan met te gekke live uitvoeringen van de originele wereldhits, maar ook opzwepende mash-ups en vette swingbeats. Voor deze ode aan dé RBN iconen van onze tijd wordt John Williams bijgestaan door een geweldige liveband en de beste vocalisten van ons land.

Philip Lassiter (us)

Prince wees hem aan als leider en arrangeur van zijn New Power Generation blazerssectie. Maar niet alleen Prince maakte gebruik van zijn diensten: van Kirk Franklin tot Ariana Grande, van Jill Scott tot Al Jarreau en van The Isley Brothers tot Queen Latifah, Philip Lassister is volgens veel artiesten dé man die je inhuurt voor trompetpartijen en blaasarrangementen. Lassiter heeft zijn roots in de Texas funk, Alabama gospel, New Orleans jazz en Nashville soul en stond wereldwijd op de grootste festivals zoals Essence Festival en Montreux Jazz Festival. Ook trad hij op in de tv-shows van Arsenio Hall, Jimmy Kimmel en Jimmy Fallon. In 2000 won Lassiter de International Trumpet Guild Jazz Solo Competition. Met zijn soul/funk leger Philthy komt Lassiter, die tegenwoordig in Nederland woont, naar het Soul Live Festival voor een energieke liveshow.

Gazooth

Wij nodigen Gazooth niet voor niks uit! Zij staan garant voor een feestje! Op het podium brengen zij alleen maar de lekkerste soul, funk en 90s R&B. Een beetje Aretha, Chaka, Jackson 5, James Brown tot aan Ginuwine, Soul2Soul en Bruno Mars! Are u ready to party!?

DJ Irwan

DJ Irwan is een Nederlandse DJ, producer en zanger en staat bekend als één van de grondleggers voor het urban eclectic muziekgenre. Irwan Kartosen, zoals DJ Irwan echt heet, is geboren op 26 juni 1980 in Amstelveen en draait al sinds 1995 mee in de Nederlandse muziekscene. Als 15 jarige kreeg Irwan de mogelijkheid om in de (nu legendarische) Amsterdamse club Roxy te draaien. In het verleden stond hij op eigenlijk alle grote festivals die ons land kent. Van Mysteryland, Amsterdam Open Air, tot aan Solar. Daarnaast vliegt hij de hele wereld over van Amerika tot aan Japan.

Raywell

Geboren en getogen in Waalwijk, kwam Raywell in zijn jeugd in aanraking met verschillende muziekstijlen. Door zijn diepe nieuwsgierigheid ontwikkelde hij een unieke smaak voor een breed scala aan genres die hij wilde delen en waarvan de wereld net zo wilde genieten als hij. Inmiddels ook een vaste dj bij het Soul Live Festival!

Fullscale

Begonnen ergens in het jaar 2000 na het zien van een DMC Battle in Amsterdam. Het geluid van Turntablism had hem echt in zijn greep. Op dat moment wist hij dat hij dj wilde worden. Toen ging alles heel snel, het woord ging de straat op over een nieuwe dj onder de naam Fullscale, die echt een feestje op gang kon brengen. Met muziekstijlen als Hip Hop, R&B, Dancehall, Nu Soul,Swingbeat.Disco en Funk classics tot en met House en Breaks. Sinds 2013 een van onze vaste DJs!

Tonno Disko

Alleen maar de lekkerste soul, funk, disco en soulfulhouse! Tonno is een muziekliefhebber dit kan je horen vanaf zijn eerste plaat. In het nacht leven is hij allang geen onbekende meer. Je kan hem gezien hebben bij Wicked Jazz Sounds of op een Manify feestje. Overal waar hij komt krijgt hij de mensen aan het dansen.

Bruze D'angelo

Bruze brengt de verleidelijke groove en swing van dansmuziek samen, of hij nu gaat voor een mind blowing 3 of 4 deck DJing frenzy of subtieler een stevige groovy house set draait. Hij is een van de meest creatieve en technisch begaafde DJ's van deze tijd met nog veel meer snaren op zijn boog...

ALXS

ALXS hoort inmiddels bij de Soul Live Family. De veelzijdige dj heeft een grote liefde voor de soul muziek. Van de Skybar tot Bloemendaal, hij heeft zijn weg al aardig gevonden in het uitgaansleven! Zaterdag 25 februari komt hij de DJ Stage openen in Den Bosch.

MC Rmageddon

Als MC weet hij altijd het publiek mee te krijgen! Als vaste MC van de Classic feesten kent hij de muziek door en door. Daarom dat wij hem na de zomerse editie van afgelopen jaar wederom weer uitnodigen.

HOST: HOWARD KEMPROE

Voor de 4e keer achter elkaar is comedian en muziekliefhebber pur sang van de partij als presentator bij het Soul Live Festival! Wie kent hem niet?

TOP