Joss Stone

Als zestienjarige zangeres met grootse stem verraste Joss Stone de wereld met haar eerste album 'The Soul Sessions' in 2003. De Britse soul zangeres heeft haar eigen sound ontwikkeld. Een mix van warme vintage soul, '70s-style R&B, Motown girl-group harmonies en jazzy grooves, waarvan elke noot is doordrenkt van Joss’ liefde voor muziek. Onlangs heeft zij haar nieuwe album “Never forget my love” gereleased. Daarom gaat zij deze zomer ook weer op Tour en komt ze naar het Soul Live Festival!

DJ JAZZY JEFF

Wie kent hem niet? De Amerikaanse hiphop-artiest en -producer, die buiten de Verenigde Staten vooral bekend geworden is als Jazz uit de sitcom The Fresh Prince of Bel-Air. Hij is live-DJ van Will Smith en werd vroeger ook gezien als het belangrijkste deel van DJ Jazzy Jeff and The Fresh Prince. Samen met de 'Fresh Prince', oftewel Will Smith, scoorde Jazzy Jeff eind jaren 1980, begin jaren 90 enkele hits. Een aantal van deze waren Girls aint nothing but Trouble, Parents Just Don't Understand, The Fresh Prince of Bel-Air (titelsong) en Summertime. Zij traden op onder de naam DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince. Vanaf 1994 ging Will Smith solo, maar was Jazzy Jeff live-DJ. Daarna heeft Jazzy een aantal albums uitgebracht en is onlangs zijn nieuwe single '2 Step' uitgekomen. Voor zijn muziek ontving Jazzy Jeff in zijn carrière al 3 Grammy's. BERGET LEWIS Berget Lewis komt naar Den Bosch om een ‘tribute to soul’ te brengen. Veel bekende Nederlandse artiesten deden een beroep op de zangkwaliteiten van Berget. Volgens de organisatie is Berget oprecht één van Nederlands beste zangeressen. Door Ladies of Soul is haar bekendheid in ons eigen land enorm gestegen. Echter ook in het buitenland wordt zij erg gewaardeerd zo stond zij in 2016 met de hitmaker David Foster op het Java Jazz Festival. Momenteel is Berget Lewis ook te zien als coach en teamcaptain in het nieuwe EO-programma Amazing Grace, waarin acht bekende Nederlandse artiesten voor het eerst in de wereld van de gospel duiken.

THE BRANDON BROWN COLLECTIVE (US)

Deze Amerikaanse band straalt een en al funk uit! Brandon Brown is musical director en bassist bij The Jacksons en heeft voor zijn collective een aantal top muzikanten uitgenodigd. Zo speelt de nu al legendarische drummer Stanley Randolph (drummer van o.a. Stevie Wonder) in deze formatie. De lead zanger MacKenzie Green (New Power Generation) barst van de energie, soul en funk. Dit gaat een feestje worden voor de liefhebbers van real funk!

CANDY DULFER

Candy Dulfer (1969) is saxofoniste en dochter van Hans Dulfer een scoort begin jaren '90 een aantal Top 10-hits met 'Saxuality' en 'Sax-A-Go-Go'. Candy Dulfer blaast daarnaast in opdracht van Eurythmics lid Dave A. Stewart een nummer 1-hit op haar naam met 'Lily Was Here', een muzikale bijdrage aan de film De Kassière. Candy Dulfer wordt door vele internationale artiesten (waaronder Prince) gevraagd met hun mee te spelen. And she knows how to party!

BERGET LEWIS

Berget Lewis komt naar Den Bosch om een ‘tribute to soul’ te brengen. Veel bekende Nederlandse artiesten deden een beroep op de zangkwaliteiten van Berget. Volgens de organisatie is Berget oprecht één van Nederlands beste zangeressen. Door Ladies of Soul is haar bekendheid in ons eigen land enorm gestegen. Echter ook in het buitenland wordt zij erg gewaardeerd zo stond zij in 2016 met de hitmaker David Foster op het Java Jazz Festival. Momenteel is Berget Lewis ook te zien als coach en teamcaptain in het nieuwe EO-programma Amazing Grace, waarin acht bekende Nederlandse artiesten voor het eerst in de wereld van de gospel duiken.

SAMM HENSHAW (UK)

Samm Henshaw is 28 jaar en een Engelse songwriter met Nigeriaanse roots. Hij maakt tijdloze muziek, pure rauwe soul. Hij leerde spelen en zingen in de kerk van zijn vader. Na de gospel kwamen Stevie Wonder en Micheal Jackson. Nu noemt hij Lauryn Hill en Frank Ocean als zijn belangrijkste voorbeelden. In Nederland stond hij al eerder op het Best Kept Secret en het North Sea Jazz Festival. En nu is hij terug om het Nederlandse publiek op nog meer soul te trakteren.

GIACOMO TURRA (IT)

De Italiaanse gitaar virtuoos ging viral op instagram. Inmiddels 237.000 volgers en een Corona periode verder is het tijd om weer op te treden. Zo is hij onlangs nog op Tour in Amerika geweest. Wat kan je verwachten? Eigenlijk al je favoriete van Michael Jackson, Bruno Mars, Earth Wind & Fire tot Tom Misch en D’Angelo.

STEFFEN MORRISON

Steffen Morrison groeide op met een breed scala aan muziek; van de tunes, moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye tot de harmonieuze klanken van The Crystals, rock van The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed. Zijn bagage vormt een bonte mix van invloeden waar hij zijn eigen ingrediënten aan toe heeft gevoegd. Steffens grote overtuiging verrast en verleidt niet alleen de echte liefhebbers; hij spreekt door zijn verschijning en zijn muziek een breed publiek aan.

DAVID DAM

David Dam is een van de vaste gezichten bij onze Soul Live club tour en behoort echt tot de Soul Live familie. De meest soulvolle ginger die er maar bestaat! Zijn optredens zijn altijd met een flinke dosis energie, wat altijd direct een effect heeft op de zaal. Wat kan je verwachten? De muziek van Earth Wind & Fire, Prince, Michael Jackson en nog veel meer. Dit wordt meezingen geblazen!

DANJIL TUHUMENA

Ook Danjil is vaak van de partij geweest bij onze Soul Live avonden. Ook heeft hij in het verleden meerdere keren op mogen treden op het Java Jazz Festival in Jakarta. Deze editie is hij van de partij om een 'tribute to soul' te geven. Are u ready?

DJ IRWAN

Hij is altijd klaar voor een feestje! En een graag geziene gast dj door ons vaste publiek. Stil blijven staan is onmogelijk! Van 90s R&B tot Soul!

FULLSCALE

Onze resident dj Fullscale mag natuurlijk niet ontbreken. Paradiso, 013, Luxor Live, De Oosterpoort waar wij gaan, gaat Fullscale bijna altijd mee! Are u ready to groove!?

RAYWELL

RAYWELL mag je tegenwoordig wel onze vaste afsluiter noemen! En dat is niet voor niks! Mysteryland, Solar, Smerrig, waar vind je hem niet op de line up. Een knallende afsluiting is gegarandeerd!

MC ICEMAN

De MC is bekend bij de grotere festivals van Dance Valley, Mysteryland, Amsterdam Open Air. Daarnaast was hij jarenlang host in de Amsterdamse club Supperclub. Hij is altijd ready voor een feestje!

ALXS

RAYWELL mag je tegenwoordig wel onze vaste afsluiter noemen! En dat is niet voor niks! Mysteryland, Solar, Smerrig, waar vind je hem niet op de line up. Een knallende afsluiting is gegarandeerd!

TONNO DISKO

Formally known as Kremlin Disko is een ware DISCO Koning. Zijn tracks kiest hij zorgvuldig van disco, soul, funk, boogie en Soulful house! Bij het publiek ook bekend als een van de residents bij Wicked Jazz. Overal waar hij komt weet hij het dak eraf te draaien! Dit deed hij al eerder op het Soul Live Festival in 2019 niet voor niets dat wij hem terug hebben gevraagd.

HOST: HOWARD KEMPROE

Voor de 4e keer achter elkaar is comedian en muziekliefhebber pur sang van de partij als presentator bij het Soul Live Festival! Wie kent hem niet?

MC RMAGEDDON

RMageddon is o.a. bekend als MC van de Classic 90s R&B feesten. Mic check 1, 2.

TOP