Joss Stone

Na een afwezigheid van 3 jaar is de zangeres weer terug in Nederland. Waar ze eerdere optredens in AFAS Live en op North Sea Jazz had, staat zij nu als headliner op het Soul Live Festival. Zij is vooral bekend geworden door haar soulvolle stem en heeft één Grammy op haar naam staan. Haar grootste hits zijn o.a. 'Fell In Love With A Boy', 'You Had Me' en 'Tell Me 'Bout It'.

Al McKay’s Earth Wind & Fire Experience

Al McKay’s Earth Wind & Fire Experience Al decennia lang is de muziek van Earth, Wind & Fire een begrip. De band rondom gitarist, schrijver en muzikaal regisseur Al Mckay en zanger Maurice White behaalden wereldsucces met tijdloze disco en soul hits als ‘Boogie Wonderland’ en ‘September’. Maurice White is helaas niet meer, maar Al McKay houdt met zeven van de dertien originele leden de muziek van Earth, Wind & Fire springlevend en toeren onder de naam Al McKay’s Earth Wind & Fire Experience de hele wereld

Waylon

De veelzijdige zanger Waylon komt ook naar het festival toe. Hij staat tegenwoordig bekend om zijn ‘Nashville sound’, maar zal speciaal voor deze gelegenheid een funky en soulvol repertoire opvoeren.

Steffen Morrison

Steffen Morrison groeide op met een breed scala aan muziek; van de tunes, moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye tot de harmonieuze klanken van The Crystals, rock van The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed. Zijn bagage vormt een bonte mix van invloeden waar hij zijn eigen ingrediënten aan toe heeft gevoegd. Steffens grote overtuiging verrast en verleidt niet alleen de echte liefhebbers; hij spreekt door zijn verschijning en zijn muziek een breed publiek aan.

Sam Hennshaw

De Londense nu-soul en R&B singer-songwriter, laat zich vocaal inspireren door artiesten als D’Angelo, Paolo Nutini en Lauryn Hill. Het afgelopen naar kan ook wel gezien worden als zijn echte doorbraak. Zo heeft hij in 2019 samengewerkt met Pharrell Williams en optredens gehad op onder andere North Sea Jazz.

The Brandon Brown Collective

Wat krijg je als je de muzikanten van Stevie Wonder en The Jacksons bij elkaar brengt + daarbij de leadzanger van The New Power Generation toevoegt? Juist ja, The Brandon Brown Collective! De band staat onder leiding van bassist en musical director Brandon Brown. Hun optreden zou wel eens “de” verrassing van het festival kunnen worden!

David Dam

Is toch wel een van de vaste gezichten van het Soul Live concept geworden! Elke editie weer weet hij het publiek met zijn the energie en te gekke vocals in extase te brengen. Ook dit jaar gaat hij een ode brengen aan zijn favoriete Soul artiesten.

The Soul Live Band

De nieuwe huis band van Soul Live wordt op korte termijn geïntroduceerd. Maar zoals jullie van ons gewent zijn, gaat dit een super dikke band worden inclusief blazer sectie.

Roog

Roog is op zijn beurt al jaren de populairste house-dj van ons land en vaandeldrager van de pure, onversneden soulful dancegrooves. In 2003 kwam zijn langverwachte internationale doorbraak met de groep Hardsoul (Roog met broer Greg), dankzij de deep soul track ‘Back together’, featuring houselegende Ron Carroll. Inmiddels is Roog vaste dj tijdens de internationale tournees van het Britse Defected-label.

Leroy Rey (Live)

Leroy Rey is één van de meest creatieve en veelzijdige DJ's die je zult horen, zeer geliefd door zowel kenners als publiek. Bekend om z'n encyclopedische kennis van muziek, z'n mix-kwaliteiten en, niet in de laatste plaats, z'n energie achter de draaitafels maakt het het erg moeilijk het niet naar je zin te hebben wanneer hij draait.

Raywell

Daar waar Raywell is, is het feestje! De afgelopen jaren hebben Raywell gevormd tot de dj die hij vandaag de dag is. Van Solar, Mysteryland tot aan zijn bijdrage bij het mega succesvolle 90s R&B concept REWIND, hij gaat als een speer! Maar net zoals elkaar is Raywell van de partij om de dj stage af te sluiten!

DJ Irwan

DJ Irwan is een van Nederlands, Europa’s en zelfs Azië’s beste eclectische DJ’s. Hij begon z’n carrière als DJ tijdens de Aziatische feesten in de Roxy, wat op dat moment een van de bekendste clubs van Nederland was. Irwan een een van de pioniers in de Nederlandse dj-scene als het gaat om z’n stijl: pure R&B en hiphop, gemixt met dance, disco, pop, Soul en zelfs rock, wat leidt tot een energieke mix. Deze stijl wordt tegenwoordig vaak omschreven als Urban Eclectic.

Rob Manga

De dj/producer heeft een imposante muzikale staat van dienst opgebouwd. Hij was betrokken bij vele spraakmakende feesten in Amsterdam (Roxy, Melkweg, Paradiso) en initieerde het beste soul en funk feest ‘Legends’ van Nederland. Ook nu staat hij vaak aan de wieg van nieuwe belangrijke muzikale impulsen. Rob Manga behoort tot de muzikaalste dj’s van het land en is veelgevraagd op festivals als het North Sea Jazz Festival, The Notorious IBE (International Break Event), Summerdance Forever van Paradiso, Down the Rabbit Hole, Lowlands, UK B-Boy Championships, en staat regelmatig in voorprogramma’s van wereldartiesten zoals Earth Wind & Fire, Gregory Porter, D’Angelo, Angie Stone.

Fullscale

Al jaren is hij een van de vaste DJs van Soul Live en dat is niet voor niets! De fijnste neo-Soul, 90s R&B en Soul plaatjes schudt hij zo uit zijn mouw.. The Jacksons, James Brown, Stevie Wonder tot D’Angelo, Next en Ginuwine! Hij trakteert het publiek alleen maar op classics..

TOP