Al McKay’s Earth Wind & Fire Experience

Al McKay’s Earth Wind & Fire Experience Al decennia lang is de muziek van Earth, Wind & Fire een begrip. De band rondom gitarist, schrijver en muzikaal regisseur Al Mckay en zanger Maurice White behaalden wereldsucces met tijdloze disco en soul hits als ‘Boogie Wonderland’ en ‘September’. Maurice White is helaas niet meer, maar Al McKay houdt met zeven van de dertien originele leden de muziek van Earth, Wind & Fire springlevend en toeren onder de naam Al McKay’s Earth Wind & Fire Experience de hele wereld

Glennis Grace

Het ongekende talent van Glennis Grace zien we voor het eerst als ze in 1994 als 16-jarig meisje de Soundmix Show wint als Whitney Houston, maar het grote publiek leert haar in 2005 kennen door haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in Kiev. Op het Soul Live Festival gaat zij haar favoriete soul nummers ten gehoren brengen met haar eigen band. Waaronder natuurlijk een aantal nummers van Whitney Houston.

Waylon

De veelzijdige zanger Waylon komt ook naar het festival toe. Hij staat tegenwoordig bekend om zijn ‘Nashville sound’, maar zal speciaal voor deze gelegenheid een funky en soulvol repertoire opvoeren.

Alain Clark

Zijn grote doorbraak beleefde Alain Clark met zijn album Live It Out in 2007. De tweede single Father And Friend, een duet met zijn eigen vader Dane, werd een monsterhit. Op het album werkte zelfs gerenommeerd sessiedrummer Steve Gadd (Paul Simon, Chick Corea, Al Jarreau) mee; niet gek voor wat door velen werd beschouwd als Clark's debuut. Toch was hij toen al jarenlang een veelgevraagd componist en producer en scoorde reeds in 2004 op bescheiden schaal met Nederlandstalig werk. Zijn tweede Engelstalige album Colorblind uit 2010 nam hij op in de Galaxy Studio's in België. Daarmee vervolgde de zanger zijn zegetocht: inmiddels mag hij zich rekenen tot de populairste en bestverkopende artiesten van Nederland. Maar daar blijft het niet bij. Clark tekende tevens een buitenlandse deal en zijn muziek wordt uitgebracht in onder meer Groot-Brittannië, Zwitserland, Duitsland, België en Italië.

Candy Dulfer

Candy was al eens eerder te gast op het festival! Echter komt ze nu met haar volledig nieuwe band. Candy Dulfer is over de hele wereld bekend – dankzij haar platinum debuutalbum Saxuality (goed voor een Grammy-nominatie), meer dan 2,5 miljoen verkochte albums wereldwijd, sensationele optredens met de grootste sterren uit de pop- en jazzwereld, diverse nummer 1 hits in de USA en Europa, en haar legendarische liveshows. Candy’s succes begon met samenwerkingen met Dave Stewart (de wereldwijde nummer 1 hit ‘Lily was here’) en natuurlijk Prince – waaronder zijn ‘Partyman’ video, de baanbrekende Musicology Tour en hun optreden bij de Grammy Awards met Beyoncé. Candy werkte verder samen – zowel in de studio als op het podium – met muzieklegendes als Van Morrison, Pink Floyd, Maceo Parker, Aretha Franklin, Angie Stone, Sheila E., Lionel Richie, Chaka Khan, Mavis Staples, Joss Stone, Living Colour en vele anderen.

Berget Lewis

Het afgelopen jaar vierde de soul diva Tina Turner haar 80ste verjaardag. Om deze reden vond Berget Lewis het hoog tijd om een tribute aan een van haar grote idolen te brengen. Alle grote hits van Tina Turner gaan voorbij komen! Gebracht door ‘Simply the best” Berget Lewis.

Steffen Morrison

Steffen Morrison groeide op met een breed scala aan muziek; van de tunes, moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye tot de harmonieuze klanken van The Crystals, rock van The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed. Zijn bagage vormt een bonte mix van invloeden waar hij zijn eigen ingrediënten aan toe heeft gevoegd. Steffens grote overtuiging verrast en verleidt niet alleen de echte liefhebbers; hij spreekt door zijn verschijning en zijn muziek een breed publiek aan.

Jimi Bellmartin

Dit gaat funky worden! Jimi Bellmartin brengt onder begeleiding de muziek van o.a. James Brown, The Isley Brothers, Sam & Dave en nog veel meer. Jimi Bellmartin zingt al heel zijn leven. Als guest-leadzanger van diverse gerenommeerde soulorkesten zoals ‘The Swinging SoulMachine’ reisde hij jaren door Europa. Ook in achtergrondkoren van grote sterren als Percy Sledge en The Trammps was hij met regelmaat te vinden. In 1993 complimenteerde zijn grote voorbeeld, The Godfather of Soul, James Brown hem met zijn unieke stemgeluid. Zijn grote doorbraak kwam er echter nooit, door familieomstandigheden zette Jimi zijn muziek carrière in de jaren ’80 op een laag pitje. Tot nu! Met spectaculaire optredens veroverde hij de harten van de miljoenen tv kijkers en won glansrijk de finale van de eerste ‘The Voice Senior’ in de wereld.

David Dam

Is toch wel een van de vaste gezichten van het Soul Live concept geworden! Elke editie weer weet hij het publiek met zijn the energie en te gekke vocals in extase te brengen. Ook dit jaar gaat hij een ode brengen aan zijn favoriete Soul artiesten.

The Soul Live Band

De nieuwe huis band van Soul Live wordt op korte termijn geïntroduceerd. Maar zoals jullie van ons gewent zijn, gaat dit een super dikke band worden inclusief blazer sectie.

Raywell

Daar waar Raywell is, is het feestje! De afgelopen jaren hebben Raywell gevormd tot de dj die hij vandaag de dag is. Van Solar, Mysteryland tot aan zijn bijdrage bij het mega succesvolle 90s R&B concept REWIND, hij gaat als een speer! Maar net zoals elkaar is Raywell van de partij om de dj stage af te sluiten!

Rico Greene

Leroy Rey (Live)

Leroy Rey is één van de meest creatieve en veelzijdige DJ's die je zult horen, zeer geliefd door zowel kenners als publiek. Bekend om z'n encyclopedische kennis van muziek, z'n mix-kwaliteiten en, niet in de laatste plaats, z'n energie achter de draaitafels maakt het het erg moeilijk het niet naar je zin te hebben wanneer hij draait.

DJ Irwan

DJ Irwan is een van Nederlands, Europa’s en zelfs Azië’s beste eclectische DJ’s. Hij begon z’n carrière als DJ tijdens de Aziatische feesten in de Roxy, wat op dat moment een van de bekendste clubs van Nederland was. Irwan een een van de pioniers in de Nederlandse dj-scene als het gaat om z’n stijl: pure R&B en hiphop, gemixt met dance, disco, pop, Soul en zelfs rock, wat leidt tot een energieke mix. Deze stijl wordt tegenwoordig vaak omschreven als Urban Eclectic.

Rob Manga

De dj/producer heeft een imposante muzikale staat van dienst opgebouwd. Hij was betrokken bij vele spraakmakende feesten in Amsterdam (Roxy, Melkweg, Paradiso) en initieerde het beste soul en funk feest ‘Legends’ van Nederland. Ook nu staat hij vaak aan de wieg van nieuwe belangrijke muzikale impulsen. Rob Manga behoort tot de muzikaalste dj’s van het land en is veelgevraagd op festivals als het North Sea Jazz Festival, The Notorious IBE (International Break Event), Summerdance Forever van Paradiso, Down the Rabbit Hole, Lowlands, UK B-Boy Championships, en staat regelmatig in voorprogramma’s van wereldartiesten zoals Earth Wind & Fire, Gregory Porter, D’Angelo, Angie Stone.

Fullscale

Al jaren is hij een van de vaste DJs van Soul Live en dat is niet voor niets! De fijnste neo-Soul, 90s R&B en Soul plaatjes schudt hij zo uit zijn mouw.. The Jacksons, James Brown, Stevie Wonder tot D’Angelo, Next en Ginuwine! Hij trakteert het publiek alleen maar op classics..

Howard Komproe

TOP